STUDIESTART 2022-23

Skoleåret 2022-23 starter første semester mandag 22. august, for både første- og andreårsstudentene. Program for dagen blir sendt ut på forhånd til alle som har fått studieplass. Hjertelig velkommen til både nye og gamle studenter!

Ut av boksen – og inn igjen

avgangsutstilling

Etter to år med pandemi har 2. årsstudentene ved Asker Kunstfagskole gleden av å invitere deg til avgangsutstillingen «Ut av boksen – Og inn igjen».
Utstillingen setter fokus på eksperimentering og personlig utvikling. Fem avgangsstudenter har arbeidet sammen for å lage en unik og kreativ utstilling med alt fra monumentalmaleri, animasjon, tegning, grafikk og installasjoner.
Kunstnere: Sverre W. Gruenke, Mar Kvale, Thomas Blix, Ingve Rettedal, Live Røseth Hansen

Velkommen til utstillingsåpning 31. mai kl. 18!

Åpningstider:
Vernissage 31 mai kl 18:00
31 mai – 5 juni
Ons – Fre 12-17
Lør – Søn 11-15

Åpen skole 20.-21. mai

Er du nysgjerrig på hva som skjer innenfor dørene på Asker Kunstfagskole? Har du lyst til å prøve tresnitt i vårt grafikkverksted, eller kroki-tegning etter modell? I forbindelse med Asker kulturfestival inviterer vi til åpen skole hvor du kan møte studenter og faglærere. Du kan også få en faglig vurdering av dine egne arbeider av en lærer. Alt er gratis og åpent for både ungdom, voksne og barn. Velkommen til Asker Kunstfagskole!

Student i grafikkverkstedet

Program:

Vanlige spørsmål og svar for nye søkere

Oversiktsbilde, undervisningsrom 2

Må jeg ha generell studiekompetanse for å søke på Asker Kunstfagskole?

Opptaksgrunnlag til fagskoler er fullført videregående opplæring (fag- eller svennebrev, treårig yrkesfaglig opplæring eller generell studiekompetanse), eller tilsvarende realkompetanse.  Asker Kunstfagskole kan også ta opp en andel studenter som er 19 år eller eldre i opptaksåret på bakrunn av faglige kvalifikasjoner i opptaksprøve. Det betyr at du kan søke om studieplass hos oss selv om du ikke har fullført videregående utdanning.

Hvordan søker jeg om studieplass?

Du søker på samordnaopptak.no, ved å velge Fagskole. Du må levere opptaksprøve for å bli vurdert for studieplass, klikk her for å lese om hva opptaksprøven skal inneholde >. For størst mulighet for tilbud om studieplass ved Asker Kunstfagskole, må du sette skolen øverst på prioriteringslista.

Velkommen til åpent med Steffen Håndlykken

Trafo Kunsthall og Asker Kunstfagskole er stolte over å kunne presentere Steffen Håndlykken som siste foredragsholder i 2021!
Foredraget holdes på Trafo Kunsthall torsdag 9. desember kl. 13-14. Foredraget er gratis og åpent for alle!

foto: Jan Kuhr

Steffen Håndlykken (f. 1981, Oslo) er kunstner og styreleder for Unge Kunstneres Samfund. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, hvor han var del av den siste gruppen studenter som gikk ut fra Institutt for Farge. I 2010 startet han visningsstedet 1857 sammen med Stian Eide Kluge, som viste unge, internasjonale kunstnere i egne lokaler på Grønland i Oslo og andre steder frem til 2019. Han var kurator for Norsk skulpturbiennale 2017 på Vigelandmuseet, og har levert tekster til Kunstkritikk.no og Billedkunst. Han har også vært redaktør for UKS-forum og satt i NBKs sentralstyre i 2008-2009.

Rullestolvennlig og gratis parkering.
Vi forholder oss til enhver tid gjeldende smittevernsregler. Velkommen!

Link til event på Facebook:

Årets juletre på Asker Kulturhus pyntet av studenter ved Asker Kunstfagskole

«I’m Dreaming of a Black and White Christmas» er et felles kunstprosjekt med utforming pynt til årets juletre i foajeen på Asker Kulturhus.
Tittelen kan referere til nostalgi, men også uttrykke et ønske om en enklere julehøytid uten glitter og grelle farger der andre verdier står i sentrum. Tradisjon og nye uttrykk flettes sammen til et grafisk og lekent uttrykk. Ta turen innom Asker Kulturhus i løpet av desember for en titt på vårt spreke juletre,

Åpent foredrag med Lise Linnert torsdag 21. oktober kl. 13-14 på Trafo Kunsthall

Asker kunstfagskole og Trafo Kunsthall fortsetter sin foredragsrekke med tema «Kunst og aktivisme». Denne gangen presenterer vi kunstneren Lise Linnert.

Lise Linnert (født 1964) arbeider tverrfaglig, og hennes konseptuelle og prosessbaserte prosjekter har et politisk og sosialt utgangspunkt. Humanisme og menneskerettigheter er grunntemaene i hennes aktivistiske praksis. Hun brenner for kunst som inngang til dialog, oppmerksomhet og endring. Prosjektene er gjerne basert på publikums deltagelse og engasjement.

Åpent foredrag: Hilde Ghosh Maisey, Namra Saleem og Amina Sahan om TrAP

Velkommen til høstens første foredrag om kunst og aktivisme! Torsdag 2. september kl. 18-19 på Zoom.

Asker Kunstfagskole har siden 2018 arrangert åpne foredrag i samarbeid med Trafo Kunsthall.
I 2020 og i 2021 har programmet fått undertittelen «Kunst og aktivisme» der vi inviterer kunstnere, institusjoner og andre aktører i det visuelle kunstfeltet til å reflektere omkring problemstillinger som berører samfunnsrelevante problemstillinger i dagens kunstliv.

Jobbkarriere med kunstutdanning

Er du en av de som elsker å utfolde deg kreativt gjennom tegning, form og farge? Er du også litt usikker på hva du kan jobbe med etter endt kunstutdanning? Her er noen forslag til hva du kan bruke utdanningen din fra Asker Kunstfagskole til, enten du vil fortsette på egenhånd  eller ta videre utdanning! Klikk på link nedenfor for å lese mer!