Avgangsutstilling 2024 – Luftrom

Velkommen til årets avgangsutstilling! I år vises den i Asker Kunstforening, som har fine lokaler sentralt i Asker. Utstillingen har fått tittel «Luftrom», hvor ni kunstnere i utvikling skal vise frem sine arbeider, etter to år på Asker kunstfagskole. Vi inviterer til åpning fredag 24. mai kl. 18, med hyggelig feiring av studentene med enkel servering og åpningstale av Jan Erik Lindøe, som er kultursjef i Asker Kommune. Besøk oss gjerne under Asker kulturfestival lørdag 1. og søndag 2. juni!

Avgangsutstilling 2024 – Luftrom Read More »

Kunstneropphold på Myren Grafikk for tidligere studenter

Grafikkverkstedet Myren sett utenfra, tre gule bygninger med en gresslette foran.

Søknadsfrist 10. juni 2024

Asker Kunstfagskole har gleden av å tilby arbeidsopphold for to tidligere studenter på Fellesverkstedet Myren Grafikk i Kristiansand. Oppholdet inkluderer gratis bolig og fri tilgang til grafikkverkstedet. Kunstnerboligen er fullt utstyrt og ligger vegg i vegg med verkstedet. Kunstnerne får hvert sitt soverom, og deler kjøkken, bad, stue og arbeidsrom.

Oppholdet varer i én måned, enten november 2024 eller februar 2025.

Søknaden skal inneholde: Prosjektbeskrivelse for oppholdet, og dokumentasjon av fem tidligere verk. Skriv også hvilken måned du ønsker. Alt samles i en pdf, som sendes på e-post til: po**@as****************.no senest 10. juni 2024. Merk søknad med Kunstneropphold Myren. Det er mulig for to å søke sammen. Søkere som har fullført utdanningen på Asker Kunstfagskole de siste 10 årene (2014 eller senere) vil bli prioritert.

Kunstnerne som får opphold, plikter seg til å holde en presentasjon med sine arbeider og fortelle kort om utdannelsen på Asker Kunstfagskole til elever på videregående skole eller kulturhus for ungdom i området. Dette avtales nærmere.

Kristiansand har et veldig bra tilbud innen kunst og kultur. Kunstsilo åpner våren 2024, med sin samling av internasjonal kunst og et spennende program. Utstillingssteder som Agder kunstsenter og Kristiansand Kunsthall viser aktuelle kunstnere og har arrangementer. Kulturhuset Kilden har teater og konserter.

Fellesverkstedet Myren Grafikk ligger på idylliske Myren Gård, rett utenfor Kristiansand sentrum. Det er lett tilgjengelig med buss eller sykkel fra byen. Verkstedet er kunstnerstyrt, og har maskinutstyr for litografi, silketrykk, høytrykk og dyptrykk inkl. fotopolymer. I dag er 26 kunstnere tilknyttet verkstedet. Nødvendig opplæring på verkstedet vil bli gitt, enten det er å lære nye teknikker, eller friske opp tidligere kunnskap. Kunstnerne må selv betale materialer, reisekostnader og mat. Les mer om verksted, bolig og AiR på myrengrafikk.no

Kunstneropphold på Myren Grafikk for tidligere studenter Read More »

JOBBKARRIERE MED KUNSTUTDANNING

Er du en av de som elsker å utfolde deg kreativt gjennom tegning, form og farge? Er du også litt usikker på hva du kan jobbe med etter endt kunstutdanning? Her er noen forslag til hva du kan bruke utdanningen din fra Asker Kunstfagskole til, enten du vil fortsette på egenhånd  eller ta videre utdanning! Kanskje har du en annen utdanning fra tidligere som du kan kombinere med kompetanse i kunstfag? Klikk på link nedenfor for å lese mer!


JOBBKARRIERE MED KUNSTUTDANNING Read More »

Vil du komme på skolebesøk?

To kvinnelige studenter og en kvinnelig lærer diskuterer en tegning som ligger mellom dem på gulvet. Staffelier står rundt dem.

Lurer du på hvordan det er å være student på Asker Kunstfagskole?
Både enkeltpersoner og grupper er velkomne til å besøke skolen. Vi gir en kort omvisning og forteller om studieplanen. Det er også mulig å hilse på studenter og lærere.

Ta kontakt med oss på po**@as****************.no for å avtale et tidspunkt.
Hvis du er i nærheten og vil stikke innom, kan du ringe på i tidsrommet 09-15.

Du finner oss i Kirkeveien 226 i Asker sentrum.

Velkommen!

Vil du komme på skolebesøk? Read More »

VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR FOR NYE SØKERE

Oversiktsbilde over et klasserom. Rundt ti studenter er opptatt med å male ved staffeli.

 

Oversiktsbilde, undervisningsrom 2

Må jeg ha generell studiekompetanse for å søke på Asker Kunstfagskole?

Nei, du må ikke ha generell studiekompetanse. Søkere som ikke har fullført videregående skole, må være 19 år eller eldre i opptaksåret, og opptaksprøven må vise faglige kvalifikasjoner tilsvarende videregående opplæring på KDA eller lignende. Det er vanskelig å bedømme egne arbeider, så vi anbefaler å sende en søknad om du er usikker på om du er kvalifisert. Opptaksgrunnlag til fagskoler generelt er fullført videregående opplæring (fag- eller svennebrev, treårig yrkesfaglig opplæring eller generell studiekompetanse), eller tilsvarende realkompetanse. Søkere med fullført videregående utdanning får karakterpoeng som del av opptaksgrunnlaget i tillegg til vurdering av opptaksprøven. Alle søknader må ha opptaksprøve vedlagt for å bli vurdert.

Hvordan søker jeg om studieplass?

Du registrerer søknaden på samordnaopptak.no, ved å velge Fagskole. Husk å laste opp  opptaksprøven for å bli vurdert for studieplass, klikk her for å lese om hva opptaksprøven skal inneholde >. Hvis du ønsker tilbud om studieplass ved Asker Kunstfagskole, må du sette skolen øverst på prioriteringslista.

VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR FOR NYE SØKERE Read More »

Amsterdam 2023

I uke 48 var hele skolen på studietur til Amsterdam! På programmet stod blant annet Van Gogh-museet, Stedelijk, Rijksmuseum, Moco, FOAM og Cobra Museum. Torsdag tok vi ferja til Amsterdam Noord og STRAAT museum for street art, etterfulgt av besøk på kunsthallen  Nieuw Dakota (bildet) og gallerirunde i det koselige Jordaan-distriktet.  Studieturen gir en skikkelig boost av faglig påfyll og møter med kunst fra mange stilarter og epoker.  Men like viktig er det sosiale aspektet:  Det er gøy å reise på tur sammen!

Studenter ser på samtidskunst i et gallerilokale. Kunstverket som er fokus i bildet viser nærbilde av et mannsansikt, han holder en hånd over det ene øyet og er rød rundt det andre øyet, som om han gråter.

Amsterdam 2023 Read More »

skolestart 21. august 2023

Vi ønsker alle våre studenter velkommen til oppstart mandag 21. august kl. 10.

Både førsteårsstudentene og andreårsstudentene begynner denne dagen. Det er ikke nødvendig å ha med egne materialer, dette er står klart på skolen. De første timene bruker vi på å ønske velkommen, presentere skolens lærere og bli kjent med hverandre. Det blir omvisning i skolens lokaler og felles lunsj. Allerede etter lunsj får studentene en smak av undervisningen!

Vi avslutter uka med felles dagstur til Vestfossen Kunstlaboratorium, med omvisning i utstillingen og atelierbesøk hos kunstner. Det er også god tid til en hyggelig felles lunsj i kafeen!

Vi gleder oss til å treffe nye og gamle studenter, vel møtt!

skolestart 21. august 2023 Read More »