KURSTILBUD 2019/20

Asker Kunstfagskole tilbyr kortere kurs på kveldstid eller i helg for deg som ønsker å lære eller fordype deg i enkelte kunst- og uttrykksformer. Kursene gir en grunnleggende teoretisk og praktisk opplæring, med vekt på individuell oppfølging ut fra den enkeltes ståsted. Målet er å legge mulighetene til rette for egenutvikling og økt glede ved å arbeide på fagområdet. Kursene ledes av utøvende billedkunstnere med lang undervisningserfaring. Kurstilbudet vil variere fra år til år, ta gjerne kontakt med oss for å melde din interesse. 

 

TEGNE-/MALEKURS – Klassisk figurasjon (kveldstid)

Undervisning i klassisk figurative tegne- og maleteknikker som ble brukt av de gamle mestrene. Undervisningen legges opp til den enkeltes ferdighetsnivå, passer for nybegynner og litt øvet. Materialer må du ha med selv, dette er ikke inkludert i prisen. Maksimum 12 deltagere. Velkommen til et hyggelig og lærerikt kurs!

Kursstart:  28. januar 2020
Tidspunkt: tirsdager 17.45-21.00
Varighet: 12 ganger
Sted: Heggedal Fabrikker
Pris: kr 3800,-
Antall plasser: 12
Lærer: Morten Reigstad

Påmelding >>

 

PORTRETTEGNING – grunnkurs (helg)
K
ull og hvitt kritt på tonet papir.

Dette kurset passer for nybegynnere eller viderekommende som ønsker å friske opp basisteknikken. Du vil lære de viktigste grunnkunnskapene som er avgjørende for et godt portrett. Du vil lære å dele prosessen inn i stadier for å gjøre det enklere og mer forståelig samt hvordan du målbevisst jobber mot portrettlikhet. Ved å benytte kull og kritt på tonet papir vil vi oppnå en større følelse av form enn ved å tegne på hvitt papir. Det er også morsommere og kan sammenlignes med å male med monokrom palett. Det blir ikke benyttet levende modell denne gangen, kursdeltakere tar med seg et egnet fotoportrett etter anvisning fra kurslederen.

Tid: 8.-9. februar 2020, kl. 10-16 begge dager.
Sted: Heggedal Fabrikker, Åmotveien 2, 1389 Heggedal
Pris: kr 2300,- (inkl. materialer)
Antall plasser: 12
Lærer: Morten Reigstad

Påmelding >>

 

LANDSKAPSMALERI, teori og praksis (helg)

På dette kurset vil du lære hvordan de kjente landskapsmalerne opp igjennom kunsthistorien planla og bygget opp sine malerier. Hvordan de fikk frem den magiske stemningen som gjør at vi kan se på bildet i timevis uten å gå lei. Vi begynner kurset med en teoretisk forelesning hvor vi skal se på noen malerier og analysere komposisjonen og virkemidlene som er brukt for å skape den bestemte stemningen. På den måten vil du få en del ideer om hvordan du selv kan planlegge oppbygningen av ditt eget maleri. Kurset vil selvfølgelig også omfatte maleteknikk, farger og fargeblanding.

Vi vil på dette kurset male innendørs, ta med deg noen landskapsfotografier som du ønsker å bruke som referanse, i tillegg til lerret, maling og pensler (materialer er ikke inkludert i prisen).

Tid: 28.-29. mars 2020, kl. 10-16 begge dager.
Sted: Heggedal Fabrikker, Åmotveien 2, 1389 Heggedal
Pris: kr 2000,-
Antall plasser: 12
Lærer: Morten Reigstad

Påmelding >>


PÅMELDING KURS

Påmelding sendes via skjema nedenfor, eller til post@askerkunstfagskole.no. Du vil motta automatisk svar om mottatt påmelding (NB! dette er ikke bekreftelse av kursplass).  Eventuell kursplass blir bekreftet på e-post innen kort tid. Påmeldingen er bindene.

Påmeldingsfrist er en uke før kursstart, men kursene fylles opp etter hvert som påmeldingene kommer. Alle kurs må ha minimum 6 deltakere for at kurset skal settes i gang.

Avmelding må skje senest en uke før kursstart. Senere avmelding medfører avmeldingsgebyr på kr 100. Ved avmeldingen etter kursstart, må kursprisen betales i sin helhet. Unntak er avmelding ved dokumentert sykdom. Kursprisen blir da beregnet fram til vi mottar skriftlig dokumentasjon, i tillegg til administrasjonsgebyr på kr 100. Avmelding må skje skriftlig til skolens administrasjon, det er ikke nok å si fra til læreren.

Materialer er ikke inkludert i kursprisene, med unntak av der det er nevnt spesielt.

Påmeldingsskjema:

Navn:

Adresse:

Postnr./Sted:

Telefon:

E-post:

Jeg melder meg på følgende kurs:

Alle felter må fylles ut før innsendelse.