KURS: ANIMASJON ELLER TRESNITT

Ønsker du å lære hvordan lage en animasjon? Eller vil du prøve deg på tresnitt? På disse kursene får du en innføring i teknikkene av profesjonelle billedkunstnere som underviser på Asker Kunstfagskole. Ingen spesielle forhåndskunnskaper er nødvendig.

Kurs i animasjon

På dette kurset lærer du grunnleggende animasjon med stop motion – en teknikk der man gjennom en sekvens av bilder skaper illusjonen av bevegelse. Du lærer hvordan du kan for eksempel kan få noe til å transformeres fra en ting til en annen og vise bevegelse i forskjellige hastigheter. Vi ser også på hvordan dyr og mennesker beveger seg. På kurset kommer du til å lære om storyboard, kamera og belysning, og hvordan man setter alle enkeltbildene sammen i et redigeringsprogram slik at alt kommer til live.

Lærer er Asker Kunstfagskoles dyktige gjestelærer i animasjon Serhed Waledkhani. Serhed er utdannet ved kunstakademiet i Trondheim, er aktiv som billedkunstner og har jobbet med ulike animasjonsteknikker i en årrekke.

Tid: Lørdag 4. og søndag 5. februar fra kl. 10 til 15.
Sted: Asker Kunstfagskole, 1. etasje
Pris: kr. 850 (betalingsinformasjon sendes ved påmelding)
Antall deltagere: 12

Passer for deltakere fra 15 år og oppover.
Med forbehold om minimum 6 deltakere.


Kurs i tresnitt

Denne helgen får du en innføring i en av de eldste grafiske metodene vi kjenner: I tresnitt bruker man huljern til å skjære motivet ut av en treplate. Platen påføres trykkfarge, et papir legges på, og ved hjelp av en presse overføres motivet til papiret. Det som er skåret bort i platen, blir hvitt, mens det som står igjen, får farge.
Kurset foregår i Asker Kunstfagskoles flotte grafikkverksted, hvor vi har alt som trengs av utstyr og grafikkpresser.

Lærer er billedkunstner Ola Jonsrud. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, er aktiv billedkunstner og jobber som grafikklærer på Asker Kunstfagskole.

Tid: Lørdag 11. og søndag 12. februar fra kl. 10 til 15.
Sted: Asker Kunstfagskole, grafikkverkstedet i 1. etasje
Pris: 850 (betalingsinformasjon sendes ved påmelding)
Antall deltagere: 12

Passer for deltakere fra 15 år og oppover.
NB! Kurset er fulltegnet. Hvis du ønsker å stå på venteliste, kan du fremdeles sende påmelding.