Velkommen til åpen dag 24. mars – online

Vurderer du å søke om studieplass på Asker Kunstfagskole?
Vi inviterer til åpen dag, eller «åpen time»,  onsdag 24. mars 2021 kl. 15-16.
Møt noen av våre studenter, bli med på digital omvisning og få svar på dine spørsmål om utdanningen og opptaksprøve.
Påmelding
Send e-post til catrine@askerkunstfagskole.no, skriv «åpen dag» som emne/subject, så får du lenke til digitalt møte på Teams.
kl. 15.00 – Generell info om skolen og utdanningen.
ca. kl. 15.15 – Studentene har en omvisning på skolen.
ca. kl. 15.30 – Spørsmål og svar
Velkommen!

Ny kampanje: Les intervju med våre studenter

«Noen ganger vet man nøyaktig hva man vil etter videregående. Andre ganger kan man famle. Å velge en kreativ utdannelse krever mot til å følge magefølelsen, noe disse tre studentene har gjort.»

Faksimile livsstil.no

KLIKK HER FOR Å LESE MER >>

Asker Kunstfagskole har en ny reklamekampanje, med intervju av tre andreårsstudenter. Les om deres bakgrunn og hvordan det er å ta toårig utdanning i visuell kunst hos oss!

Nyhet: Søk studieplass gjennom Samordna opptak!

Fra  2021 er Asker Kunstfagskole del av samordna opptak, og søknad om studieplass sendes gjennom deres nettside samordnaopptak.no.

Søknadsportalen er åpen fra 1. februar, og søknadsfrist er 15. april.

Opptak gjøres på grunnlag av fullført videregående opplæring eller realkompetanse, og innsendt opptaksprøve som består av seks egne arbeider og en motivasjonstekst. Søkere som ikke har fullført videregående opplæring må være 19 år eller eldre i søknadsåret. Les mer om  opptaksprøven og hva som skal sendes inn av dokumentasjon her  >>

Ønsker du å bli student hos oss fra høsten, er det viktig å sette skolen høyt på prioriteringslista i samordna opptak. Asker Kunstfagskole har små klasser og høy tilstedeværelse av lærerne, noe som gir god mulighet for individuell oppfølging og tilpasset undervisning. Uansett tidligere erfaring og nivå vil du som student få utvikle dine ferdigheter og ditt eget uttrykk hos oss.

Send oss en e-post om du har spørsmål om søknad og opptak: post@askerkunstfagskole.no

Velkommen som søker!

Informasjon fra skolen

Asker Kunstfagskole holder midlertidig stengt fra torsdag 12. mars.  Alle våre studenter vil bli oppdatert om endringer via SMS og e-post. Skolen følger sentrale og lokale myndigheters råd og beslutninger for å forebygge smittespredning i forbindelse med koronaviruset.

Studenter ved skolen skal i denne perioden jobbe hjemme, og skolens ansatte er tilgjengelig for veiledning via e-post og telefon.

Skal du søke om studieplass for skoleåret 2020-21, kan du bruke vårt søknadsskjema som vanlig. Opptak av nye studenter går som planlagt, og søknadene blir vurdert straks etter søknadsfristen 15. mai. Søknadsskjema finner du her >>

Hvis du har spørsmål, kontakt skolens kontor på post@askerkunstfagskole.no eller telefon 66 79 63 04.

(Innlegget ble oppdatert 01.04.20 og 14.04.20)

Vitnemål med studiepoeng til fagskolestudenter

Om farger og arkitektur

Fint presentasjon av Dagny Thurmann-Moe i vårt samarbeid om åpne foredrag med Trafo Kunsthall! Hun snakket om hvordan farger brukt i arkitektur og våre omgivelser påvirker oss på ulike måter, og viste mange slående eksempler. Dette var et tema som engasjerte både våre studenter og andre. Hun ga kunstnere en ekstra utfordring om å engasjere seg mer i hvordan byen utformes, både i nærmiljø og nasjonalt, og refererte til hvordan den norske maleren Henrik Sørensen på 1920-tallet sammen med flere andre kunstnere laget forslag til fargesetting av flere områder i Oslo.