Om farger og arkitektur

Fint presentasjon av Dagny Thurmann-Moe i vårt samarbeid om åpne foredrag med Trafo Kunsthall! Hun snakket om hvordan farger brukt i arkitektur og våre omgivelser påvirker oss på ulike måter, og viste mange slående eksempler. Dette var et tema som engasjerte både våre studenter og andre. Hun ga kunstnere en ekstra utfordring om å engasjere seg mer i hvordan byen utformes, både i nærmiljø og nasjonalt, og refererte til hvordan den norske maleren Henrik Sørensen på 1920-tallet sammen med flere andre kunstnere laget forslag til fargesetting av flere områder i Oslo.

Flytter inn i nye flotte lokaler til studiestart 2019.

Denne sommeren har Asker Kunstfagskole flyttet inn i nye, flotte lokaler i Kirkeveien 226, sentralt i Asker. Vegger og gulv er nymalte, materialer er innkjøpt og verkstedene er klare. Nå gleder vi oss til å ta de i bruk, og ønsker nye og gamle studenter hjertelig velkommen til studiestart 2019!

Våre nye lokaler ligger i Kirkeveien 226, som er sentralt i Asker og få minutter å gå fra togstasjonen. Studentene kan nå boltre seg på to store, lyse undervisningssaler, grafikkverksted, treverksted, foredragsrom, og  stort kjøkken og spiserom.

Skoleåret 2019/20 starter mandag 19. august kl. 10 for både 1. og 2. årsstudentene.

Undervisningsrom 2, Asker Kunstfagskole

Parallell – Avgangsutstilling 2019

Andre trinn på Asker kunstfagskole avslutter to års fagutdannelse og holder i den forbindelse en avgangsutstilling. Den vil bli holdt i Asker Kunstforening, lokalisert i idylliske Vollen. Dette er andre året elevene får mulighet til å arrangere her. Fjorårets utstilling var en stor suksess og vi satser på gjentagelse.

Etter to år fylt med spennende forelesninger, kunnskapsrike gjestelærere og støttende faglærere har avgangselevene fordypet seg i selvstendige arbeider. Dette blir samlet i utstillingen Parallell. To rette linjer er parallelle når de ligger i samme plan og ikke skjærer hverandre, uansett hvor langt de forlenges.

Vi ønsker alle og enhver hjertelig velkommen til vernissage torsdag 30.mai kl.18:00! Ordfører Lene Conradi vil holde en tale og det vil også bli et musikalsk innslag av artisten Mesle (Veslemøy Heyerdahl). Sjekk henne ut her: https://soundcloud.com/mesle

250 Bussen stopper i Vollen, bare 2 min gangavstand til galleriet. For de av dere som kommer fra Oslo er det også mulig å ta B20 båten fra Aker brygge, den tar ca 25 min.

Åpningstider:
30. mai 18:00 – 20:00
31. mai – 5. juni 11:00 – 17:00

Studenter:
Andrea Andersen
Maria Holt Lemberg
Rakel Heggem
Tina Kristine Breilid
Mattias Vik
Håkon Johan Nilsen
Cedrik Vincent Røgler
Migle Svirinaviciute
Oscar O. Arne
David Fjellvik

ÅPEN SKOLE – 24. og 25. mai 2019

Velkommen til åpen skole fredag 24. og lørdag 25. mai kl. 12-16.

Utstilling av studentarbeider!
Se hvordan det er å være kunstfagstudent i Asker!

Lørdag: Tegnekurs (croquis-tegning), drop inn kl. 12-16. Skolen stiller med materialer.

Velkommen!

Åpen forelesning: Irene Nordli

Vi er kommet til siste presentasjon i rekken med Åpne forelesninger som er et samarbeid mellom Asker Kunstfagskole og Trafo Kunsthall.
Kunstneren Irene Nordli er mest kjent i Asker for skulpturen »Don´t be a stranger» utenfor Asker Kulturhus. På Trafo vil hun også fortelle mer om andre sider ved kunstnerskapet sitt.
Irene Nordli er også aktuell med utstillingen «Keramiske oppløsninger» på Kunstnerforbundet som står til 19.mai.

Arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

Åpen forelesning – Øystein Wyller Odden

I samarbeid med Trafo Kunsthall inviterer vi til åpen forelesning med  Øystein Wyller Odden ( f. 1983) torsdag 28. mars 2019 kl. 17-18.

Wyller er lydkunstner og har deltatt i mange prosjekter og utstillinger de siste årene. Bl.a «Bardun» på Kunstnerforbundet og «Kraftbalanse» på Oppland Kunstsenter i 2018. Han deltar også i den kommende Oslo biennalen. Wyller vil presenterer sitt kunstnerskapet. Arrangementet holdes på Trafo Kunsthall, og er gratis og åpent for alle.

Velkommen!

Hva synes våre studenter om studiet og skolen?

Studentundersøkelse, inspirasjon - undervisningsopplegg - studentmiljøLurer du på hva studentene ved Asker Kunstfagskole synes om skolehverdagen? Studiebarometeret gjennomfører hver vår fagskoleundersøkelsen blant alle fagskolestudenter i Norge. Her vurderes ulike forhold ved studiet og skolen. Undersøkelsen som ble gjort sist vår er publisert her:

Vi er spesielt glade for at vår skole kommer godt ut på områder som inspirasjon (Studiet er: Engasjerende, utfordrende, motiverende), undervisning (Undervisning, veiledning, tilbakemeldinger), og helhetsvurdering / overordnet tilfredshet. Se flere detaljer på studiebarometerets nettside.

(NB: Resultatet er noe usikkert pga. få svar)

Åpen forelesning: Hanne Friis

Vi fortsetter serien med «Åpne forelesninger» i samarbeid med Trafo Kunsthall, hvor samtidskunstnere presenterer sitt kunstnerskap. Først ute i 2019 er Hanne Friis – tittelen på hennes presentasjon er «Hvor kommer det fra og hvordan.

Hanne Friis viste sine fantastisk flotte utstilling «Spiral» på Trafo i november/desember 2018, og vi gleder oss til lå høre mer om hvordan hun jobber. Gratis og åpent for alle. Velkommen!