Tidligere studenter

TIDLIGERE STUDENTER

Anders Berg

anders
For meg var Asker Kunstfagskole et viktig ledd i en personlig utvikling som åpnet muligheten til å komme videre og inn på den høyere utdannelsen jeg ønsket.
Det var en fin læringsarena som, i særs andre året, lærte meg å være fristilt i mine prosjekter og jobbe med ulike temaer/ ideer over tid.

Etter Asker Kunstfagskole tok jeg en Mastergrad i Design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen innenfor møbel- og interiørarkitektur.

I dag er jeg partner i KnudsenBergHindenes.
Et designkontor som hovedsakelig arbeider med møbel-, produkt- og interiørdesign, men som også er involvert i en rekke prosjektbaserte designinitiativ.

.

Anders stol2SayO. Prototypen ble tegnet mens jeg var student i Bergen. Fotokreditt Bjarte Bjørkum.

Eivind Blaker, billedkunstner:

eivind
Asker Kunstfagskole har gitt meg det nødvendige grunnlaget for å jobbe selvstendig og muligheten til å komme videre i karrieren. Her lagde jeg opptaksprøven til kunstakademiet i Oslo og kom inn med den. Jeg er nå kunstner på heltid og Asker Kunstfagskole har bidratt mye til det.

Car Crash red

Car Crash

EB 2

Black Heat – Destroyer, et relieff i lakkert aluminium

EB

Dino, en utsmykking jeg har gjort på Andøya flystasjon

.

Line Engen, Kurator formidling:

LineEngen
Da jeg begynte ved Asker kunstskole høsten 1999, hadde jeg et halvt medisinstudie bak meg. Jeg hadde bestemt meg for å hoppe av og velge kunsten. Min barndomsvenninne Maria Myhre anbefalte meg Asker Kunstskole, hun hadde selv gått der. I dag er Maria en svært anerkjent Art Director (AD), en av de mange av skolenes tidligere elever som har skapt seg et navn og en en karriere.

Jeg husker alt som det var i går fra tiden på Asker Kunstskole, det var intenst og læringskurven var bratt. Fra å være ”flink til å tegne” nærmet jeg meg i løpet av skoleåret mitt eget uttrykk, det var en fantastisk og spennende reise. Kunsthistorietimene resulterte i videre kunsthistoriestudier, en cand.philol. og hovedoppgave. Jeg har siden arbeidet ved Bremer Kunsthalle i Tyskland, undervist i kunsthistorie flere steder, vært daglig leder i et kunstgalleri og arbeidet som frilansskribent- og kurator. Men hele veien har jeg parallelt arbeidet med min egen kunst: tresnitt, maling og tegning. Jeg har hatt flere utstillinger og solgt en rekke arbeider.

I dag er jeg ansatt som kurator formidling på Nasjonalmuseet avdeling samtidskunst, hvor jeg tar del i planleggingen og utviklingen av utstillinger. Ved siden av skriver jeg artikler blant andre for Morgenbladet og Kunstforum. Kombinasjonen av å være kunsthistoriker og selv holde på med kunst, kjenne de ulike teknikkene «på kroppen», gir meg et kjærkommet perspektiv i min virksomhet som formidler og skribent.

Hedvig og havet, detalj, 2008

selvportrett, 2009

Camilla Løw, billedkunstner:

Camilla
Jeg gikk på Asker Kunstskole 1996-98. En fantastisk skole hvor jeg fikk forståelse for grafikk, tegning, form og farge, foto og skulptur. I tillegg traff jeg andre likesinnede mennesker som jeg fremdeles har mye kontakt med. Men det kanskje viktigste med de to årene var at jeg ble trygg på meg selv og mine framtidige valg om å bli billedkunstner.

Camilla Løw_Neon Winter_SM

Neon Winter, 2012, fra Henie Onstad Kunstsenter (permanent verk)

Camilla_Løw_Double Dynamic_SM

Double Dynamic, 2012 som står på Kunsthøgskolen i Oslo. (permanent verk)

Camilla Løw_The Space of Shape-Time_Installation view_SM

Installasjonsbilde fra utstillingen: Space of Shape-Time, 2012 på Nasjonalmuseet for kunst

Björg Thòrhallsdòttir

Bjørg

«Jeg jobber hele tiden, og det ligger tusenvis av tegninger bak min strek og det som i dag er mitt billedunivers. Jeg tegner alltid, og budskapet kommer fra hjertet. Jeg får daglige tilbakemeldinger fra folk jeg ikke kjenner om at budskapet har nådd hjertene deres. At kunsten min åpner opp rom i mennesker, skaper reaksjoner, og trøster. Det er både rørende og inspirerende. Jeg vet jeg er privilegert som jobber med det jeg liker best i hele verden»

Björg Thòrhallsdòttir startet sin kunstneriske utdannelse ved Kunsthøyskolen i Reykjavik i 1994, deretter studerte hun grafisk design i Oslo, etterfulgt av to år ved Asker kunstskole. I 1997 kom hun inn ved det prestisjefylte Bella Artes, kunstakademiet i Barcelona. For sitt arbeid fikk hun den beste karakteren gitt siden 1978 og hun fikk i oppdrag å male en freske i rommet der Gaudi (spansk arkitekt) døde. To år senere studerte hun ved Kunstakademiet i Toulouse under Jean Ducros. Fra 2000 hadde hun også to års opphold hos Ignacio Aguirre grafikkverksted i Barcelona. I dag har hun atelier i Barcelona der hun produserer mesteparten av sine verker.

Björg Thòrhallsdòttir er født på Island, oppvokst i sør-øst Asia og Bærum, og bor nå i Oslo, etter flere år med studier og arbeid i fortrinnsvis Spania og Frankrike. Hun jobber med blyglass og mosaikk i tillegg til grafikk og maleri. Hun har illustrert bøkene Og musikken en annen og Livslyst, og ellers bidratt med sine illustrasjoner for forlagene Damm, Bazar, Aschehoug og Gyldendal, samt flere magasiner og aviser. I 2010 ga hun ut på eget forlag boken Björgs Univers. Denne omhandler kunstnerens grafikk og teknikk, samt tankene bak motivene. På Aschehoug har hun utgitt diktbøkene Kjærlighetsfanget, Vennskapsboken, Velkommen til verden og MOT.

elsa@bjorg.info

www.bjorg.info