Fotoreportasje om skolen i fagbladet YRKE

Tidligere i vår fikk Asker Kunstfagskole besøk av journalist og fotograf Kari Kløvstad fra fagbladet YRKE, og hennes inntrykk av skolen og undervisningen kan du se og lese om i nyeste utgave (1/2018). Hun skriver blant annet: «Konsentrasjonen dirrer i rommene der andreklassingene holder til. Du kan høre summingen fra noen lave ordvekslinger med læreren og lyden av en pensel som stryker maling over lerretet.»

Klikk her for lesbar versjon (pdf) >>

YRKE gis ut av Utdanningsforbundet.

Dokumentasjon av egne arbeider til søknad – noen tips!

Skal du søke kunstutdanning til høsten?
Om det er på høyskole/akademi eller her på Asker Kunstfagskole må du sende inn arbeidsprøver. I løpet av studietiden hos oss lærer du bruk av speilreflekskamera, lyssetting med fotolamper og digital fotoredigering for best mulig framstilling av arbeidene dine til portfolio eller søknader. Men om du skal sende inn søknad uten forkunnskaper om dette, er det noen enkle forhåndsregler du kan følge, uavhenging om du bruker mobilkamera eller profesjonelt utstyr. Les videre for å få våre tips!

Fortsett å lese Dokumentasjon av egne arbeider til søknad – noen tips!

Høstens inspirerende gjestelærere!

Denne uka jobbes det intensivt med tegneserier sammen med gjestelærer Sigbjørn Lilleeng. Sigbjørn har blant annet gitt ut tegneserieboka Mellom planeter (2016),  som fikk sølv i Årets vakreste Bøkers tegneseriekategori, og Apefjes (2011) i samarbeid med Tor Erling Naas. Vi har også hatt besøk av andre dyktige fagpersoner som har holdt workshops for både 1. og 2. klasse:

Workshop - tegneserie

Fortsett å lese Høstens inspirerende gjestelærere!

Studietur til Veneziabiennalen!

Studenter og lærere hadde intense og lærerike dager med mange store kunstopplevelser på høstsemesterets studietur til Venezia. I tillegg til Veneziabiennalen 2017 ble det blant annet besøk på Gallerie dell’Accademia, Peggy Guggenheim Collection, og Damien Hirst’s utstilling «Treasures from the Wreck of the Unbelievable». Faglærere på turen var Tore Lyngseth og Hanne L. Nielsen. (foto av Susanne K. Johansen)

Fortsett å lese Studietur til Veneziabiennalen!